fredag 28 december 2012

Prinsessa till en prinsessa

Hallojsan

Den 16:e december var det dags för min gudsons lillasyster att döpas.

Mathilde med sin pappa.

Självklart fick hon något virkat. När hon föddes så fick hon en filt och en snutte så jag hade lite svårt att bestämma mig för vad jag skulle virka. Då kom duktiga Saannis med förslaget att jag kunde ju virka en prinsessa och så blev det:

 Här sitter hon bredvid en halvfärdig häst, som jag skulle ha gett bort i julklapp men som fortfarande ligger halvfärdig i fönstret.

Mönstret kommer från boken Virkligheten (jag tror att det är så den heter).

Ha de så gott

onsdag 26 december 2012

Förlåt

Hallojsan

Vill bara säga förlåt att jag har försummat bloggen den senaste månaden. Men jag har, som så många andra, haft fullt upp. Virkhumöret har inte funnits, så jag har bara virkat det jag kände att jag måste, då det var lite julklappar som behövdes bli färdiga.

Men nu är de färdiga och jag har gett bort de så nu ska jag bara få till korten så jag kan visa er vad jag gav bort denna jul.

Jag har tvättdag idag, efter att ha varit borta över hela helgen, kråkorna har pyjamas-dag. Vad gör ni denna underbara annandag?

Ha de så gott

tisdag 4 december 2012

Paket

Hallojsan

Igår kväll hade vi sista personalmötet för i år och avslutade det lättsamt med en god "jullandgång" och paketleken. Jag är barnsligt förtjust i leken. Första gången jag lekte den var förra året med jobbet och blev nästan förstörd när vi insåg att vi inte skulle hinna med en trivselkväll innan jul. Som tur är så blev chefen lika förtjust i den och överraskade oss genom att meddela att vi skulle ha med oss två paket till mötet. 

Så jag kokade ihop detta paket:

Godis smyckade med små mini strumpor.

Förra året virkade jag två snögubbar, så jag tänkte att jag inte kunde ha med bara virkat denna gång, så det fick bli godis med strumpor.

Har jag berättat att jag är med i uppstart av en ny avdelning på jobbet? Att det är därför jag jobbar så mycket just nu, trots att jag har gått ner i tid denna termin. Det har verkligen varit en utvecklande resa! Vi har nämligen byggt ut på jobbet, så jag har varit med från första ritningen och kommer att vara med till sista leksaken och de första barnen. Just nu är vi alla på jobbet ganska trötta på allt oväsen, allt spring på elektriker och rörmokare. Igår till exempel hade vi 10 grader varmt när vi kom till jobbet och barnen hade flisställ och mössor på sig inomhus. Idag blev vi utan vatten, inte så roligt när barnen passar på att göra både stort och litet i blöjorna. Men, just nu är både vi vuxna och barnen så flexibla att det inte gör något. Imorgon ska de installera toaletter och behöver ha vattnet avstängt i flera timmar. Men det ordnar sig...... vi fixar det! Det är inte långt kvar nu. Den 11 december är det slutbesiktning av den nya avdelningen och flytt av kök. Sen ska de börja riva lite på befintliga avdelningar och sen är det över och då börjar det roliga!

Ny avdelning, nytt arbetslag, nya barn betyder nya utmaningar. Så roligt!

Ha de så gott.

söndag 2 december 2012

Första advent

Hallojsan

Ja då är julen snart här och huset, nåja i alla fall köket, är pyntat. Eftersom vi inte är hemma i jul så tänker vi inte överanstränga oss med pyntningen i år. Det räcker med att det känns mysigt och att julstämningen infinner sig. Och jag tror vi har lyckats ganska bra i år.

Virkning har det blivit massor i veckan men inte så mycket jag kan visa upp på bloggen eftersom det är julklappar och presenter. Just nu håller jag på med en prinsessa till en prinsessa.

Men jag kan ju visa mitt favorit pynt:


Som de flesta av mina läsare säkert vet så hade jag eget företag innan jag skolade om mig på universitetet. Jag hade en egen keramikverkstad och dessa filurer som värmer sin rumpa vid spisen är en av mina favoriter. De får nu pryda min hall.

Ha en underbar fortsatt första advent.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...