onsdag 24 oktober 2012

Mönster tubhalsduk

Hallojsan

Tubarna jag la upp igår, är ett urenkelt mönster och det går att göra tuben hur bred eller tunn som helst.
Jag började att lägga upp en rad med luftmaskor, med virknål 10 (de hade inte större i affären), mätte så att jag trodde att jag skulle kunna vira tuben ett varv runt halsen (det blev ca 100 maskor om jag inte minns helt fel).

Jag virkade ihop den med en smygmaska, virkade sedan två varv med fasta maskor, började varje varv med en luftmaska och avslutade varvet med en smygmaska i denna luftmaska.

Efter dessa varv gjorde jag ett varv med trippelstolpar (som ser ut så här), startade varvet med tre luftmaskor på den ena tuben och fyra luftmaskor på den andra, prova dig fram på första varvet med trippelstolparna.

Sedan varvade jag helt enkelt, två varv med fasta maskor och ett varv med trippelstolpar, och tog av och fäste tråden när den var tillräckligt bred.

Enkelt va?

Ha de så gott på er där ute!

4 kommentarer:

 1. Tack,de ska jag försöka fixa..

  SvaraRadera
 2. Ser så härlig ut!
  Tack för att du delar med dig :)
  Annika

  SvaraRadera
 3. Härliga halsdukar! Jag har gjort två stycken till min själv, bägge i alpstickning. Men jag tror faktiskt att jag ska ta och göra en i ditt mönster, väldigt enkelt men urtjusigt. Tack snälla du för att du delar med dig!

  SvaraRadera
 4. vad har du använt för garn?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...