Hjärtligt välkomna till denna hemsida som tar upp olika minnesfonder. Här kan du läsa dig till hur du/ni går tillväga för att starta en stiftelse. Förslag på olika minnesfonder som det finns, och du kan läsa om några välkända svenska minnesfonder. Det är dock en bråkdel av de minnesfonder som finns. När du läser om dessa kan du smidigt sedan googla på en minnesfond som du vill stödja.

Välkända minnesfonder tas upp

Du får här ta del av Nathan Söderbloms minnesfond, greve Folke Bernadottes minnesfond och Anna Lindhs minnesfond. Alla dessa tre har betytt mycket för Sverige men inom olika områden. Vi har valt att även ta upp Minnesfonden för psykisk ohälsa. En viktig fond, eftersom det fortfarande än i dag finns så mycket fördomar kring psykisk ohälsa. Hjärnfonden är även den en viktig minnesfond som de senaste årtionden lyckats få ihop mycket pengar så forskning kring hjärnan har kunnat öka.

Minnesfonder och begravningar

Du kan också läsa om hur du går till väga om du vill skänka en gåva till någon anhörig eller vän som avlidit. Ofta står det i dödsannonsen att de nära anhöriga önskar en gåva till en särskild minnesfond istället för blommor till begravningen. Hur du kan starta en egen insamling genom sociala medier för att kunna nå så många som möjligt finns det också upplysningar om. Vi tar upp hur du ska göra när du vill skänka en gåva när någon dött och vart du kan vända dig för få lite hjälp, så du gör rätt. Minnesfonder är viktiga i dag, det kostar att forska och kunna ge stipendier till personer och föreningar som gör nytta inom olika områden.