måndag 20 februari 2012

Hemlisbyte Vår

Hallojsan

Ja då var det dags igen för ett hemlisbyte på FB-sidan Virkcafét. Det var så himla roligt förra gången med detektivarbetet med att försöka få fram sin hemliga bytes vän så det är självklart att jag hänger med även denna gång. 

Här är frågor och mina svar till bytet:

FRÅGOR TILL BYTET:
 • Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?
Akryl och bomull använder jag helt klart mest men det är nog för att jag inte har utforskat så mycket annat heller. Jag håller just nu på att testa lite annat, som polyester faktiskt, som jag beställt från YP. Jag gillar dock inte ull/ylle. 

 • Vilken eller vilka är dina favoritfärger?

Lila, lila o lila...... Ljuslila på våren och härligt mörklila till hösten. Tillsammans med svart så klart!


 • Vad tycker du mest om att virka till våren?
Jag har bara virkat i lite mer en ett år så jag har bara virkat en vår och då var det bara amigurumisar som gällde. I går kväll började jag på två vita sjalar som nog kommer att ta upp den mesta av virktiden i vår. Dessa tänkte jag att jag och min svärmor ska ha till ett bröllop i slutet av maj. Men vi får se hur det blir med den saken. Jag har aldrig virkat en sjal förut.

 • Har du något drömprojekt att göra som är garnrelaterat?
Jag har inget drömprojekt, däremot vill jag gärna lära mig göra kärleksknutar. Jag provade senast igår men kan inte förmå mig att hålla reda på alla öglor, och vilket håll jag ska göra nästa ruta. Jag hoppas att erfarenheten av att virka sjalar kanske kan hjälpa mig på traven.

 • Vilken sorts virknålar tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? ergonomiska?)
Rakuraku! De enda nålarna jag använder överhuvudtaget. Jag har testat bambu, eftersom jag bara stickar med bambu stickor, men jag har av dem hela tiden.

 • Har du något hantverk du är sugen på, men ännu inte vågat/hunnit testa?
Fortfarande Quick Knit.... jag förstår inte varför jag inte kommer till skott och köper mig en ring. Garn har jag ju....

 • Vad tycker du om att unna dig själv?
Ett varmt fotbad som brukar bli alldeles för länge när jag sitter med virkningen i handen.

 • Vad gillar du helst att dricka? Någon speciell favorit?
Kaffe och Coca Cola

 • Favoritgodis?
Choklad med nötter. Just nu har jag dille på snickers.

 • Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom virkning? (Spinna, scrapbooking, stickning osv.)
Just nu är det bara virkning som gäller, även om jag har ett helt rum med scrapbooking, stickor och pärlor. Det är amigurumisar som jag brinner för.


 • Någon annat stort intresse som du brinner för?
Geocaching! Fast mest vår och sommarhalvåret. Men det är en underbar sport! (www.geocaching.com)

 • Vilken slags böcker (ej virkning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?) 
Deckare i ljudboksform. Lyssnar just nu på Lee Child senaste. Fast det kanske mer är thriller.

 • Har du några allergier mot livsmedel?
Nix pix


Det var alla frågor. Nu hoppas jag på att få en hemlisvän snart så jag kan leka lite Sharlock Holmes.

Ha de så gott.


3 kommentarer:

 1. Tjoho, så skoj med ett till byte. Finner dock inte Saanis blogg. Har hon bytt adress?
  //jonna d

  SvaraRadera
 2. Letar efter min hemliga kompis, undrar om du ofta åkte mc på 80-talet??? {^_^}

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihihi... nä det gjorde jag verkligen inte... jag blev byxmyndig på 80 - talet och tog inte körkort för bil förrens år 2000. =)

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...