onsdag 4 januari 2012

Stormigt värre

Hallojsan

Jag blev hemma från jobbet idag lite oväntat. När jag vaknade i morse var det nämligen strömlöst och bläcksvart här ute på landet. Jag som sa till min svåger under julhelgen att vi aldrig har strömavbrott sedan Per drog förbi för fem år sedan. Detta är andra gången på en vecka. Funderade fram och tillbaka men bestämde mig för att tjejerna inte kunde vara hemma själva, när de inte ens kan värma maten. Ingen mottagning på mobilen! Det var bara att sätta på sig alla regnkläder jag kunde hitta och jätteficklampan och gå ut i stormen (det regnade inte vatten utan småspik) där jag lyckades hitta två pluttars mottagning. Jag dividerade med min kollega och kom fram till att det blidde vård av barn idag. Mycket dåligt samvete har jag haft för det hela dagen då vi inte är så mycket personal just nu. Men inte så mycket man kan göra, barnen måste få gå före.

Vid 8-tiden åkte min man iväg till jobbet och kom tillbaka efter tio minuter ungefär. Han kom ingenstans helt enkelt! Båda vägarna härifrån var blockerade med träd. Vi som är gamla stadsbor har inga motorsågar som vi alltid har i bagageluckan som grannarna runt omkring har. Mitt dåliga samvete minskade då en aning eftersom jag skulle ha åkt vid samma tidpunkt.

Så med den oväntade ledigheten kunde jag göra färdigt presenten till min systerdotter. Flickorna lockade nämligen med mig till staden igår och det tog ett tag innan jag kom på att det var ju precis dit jag ville. Jag skulle ju köpa garn och lyckligtvis fanns det fem nystan kvar så jag tog dem allihop:

Så nu är tuben klar:

Lillkråkan var en motvillig provdocka!
 Men hon ställde upp i alla fall, vilket jag blev jätteglad för!


Äntligen ett kort med rätt färg på garnet! Fast i gengäld syns inte mönstret så bra. 

Jag gjorde pulsvärmarna i samma mönster som tuben. Blev riktigt snyggt om jag får säga det själv faktiskt.Så nu är det bara att fästa trådarna och känner jag mig själv rätt så blir inte det av förrän dagen innan jag ska ge bort dem. Som vanlgt.

Ha de så himla bra.

2 kommentarer:

 1. Tänk att det kan bli bra ändå, trots blåst o elände.
  Jag gillade garnet Sirkus när jag stickade handledsvärmare. Kommer nog att bli fler.

  Tubsjalen och handledsvärmerna blev snygga. Färgen kan jag titta på hemma. Den är också snygg/fin.
  Hoppas att blåsten har lugnat ner sig hos er och att alla träden som fallit är borttagna.

  Ha de gott. Kram Birgit

  SvaraRadera
 2. Jobbigt med strömavbrottet :/ Men tuben och handleds värmarna blev jättefina :D

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...