fredag 6 januari 2012

Hemlisbyte

Hallojsan

Jag är med i en grupp för virkare på Facebook där det ordnas ett "hemlisbyte". Man byter paket med varandra som ska innehålla garn och andra små hemliga saker. Så himla spännande. För att vi ska kunna få paket som ligger nära vad vi gillar ska vi svara på några frågor och här är mina svar:

FRÅGOR TILL BYTET:
 • Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?
 Jag virkar mest med akryl och blandning av bomull och akryl eftersom jag mest har virkat amigurumisar. Men just nu håller jag på att "vidga mina vyer" och är därför nyfiken på all sorts garn, utom ylle, som jag definitivt inte är vän med.

 • Vilken eller vilka är dina favoritfärger?
 Lila, lila, lila, lila..... i alla nyanser. Det kan man fråga alla som känner mig! Lila är bäst.... mycket snyggt till svart.

 • Vad tycker du mest om att virka?
 Som sagt var, hittills har det varit amigurumisar, men håller på att testa lite annat. Jag har kommit på att större projekt där färdigt resultat ligger långt borta är ingenting för mig... de blir alltid ufo:n. Snabba projekt med snabbt färdigt resultat är det jag tycker mest om att virka

 • Har du något drömprojekt att göra som är garnrelaterat?
 Jag önskar att jag hade tålamod att göra något större projekt, som ett överkast eller stor pläd. 

 • Vilken sorts virknålar tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? ergonomiska?)
 Jag älskar mina rakuraku virknålar! Använder inga andra.

 • Har du något hantverk du är sugen på, men ännu inte vågat/hunnit testa?
 Oj, jag har nog sysslat med det mesta, har ett helt rum med material till scrapbooking och smycken. Har haft eget företag där jag mestadels höll på med keramik och allt som hör därtill. Jag stickade och broderade mycket i min ungdom.... men det finns faktiskt något garnrelaterat hantverk som jag är lite sugen på att testa och det är Quick Knit.


 • Vad tycker du om att unna dig själv?
 En lång virkkväll med en god ljudbok i öronen, en chokladbit samt en Coca Cola.

 • Vad gillar du helst att dricka? Någon speciell favorit?
 Kaffe och Coca Cola...

 • Favoritgodis?
 Choklad med nötter.... i alla former.

 • Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom virkning? (Spinna, scrapbooking, stickning osv.)
 Nja, just nu är det bara virkning som gäller, men har hur mycket material för det mesta hemma.

 • Vilken slags böcker (ej virkning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)
 Deckare

 • Har du några allergier mot livsmedel?
Nix


Det var alla frågor samt alla svar. 
Ska bli så spännande.

Ha de så gott.

3 kommentarer:

 1. Halloj! Här har jag varit förr, fast nog inte kommenterat. Finns inte i din blogglista, men det kan bero på att jag inte virkat så mycket tidigare, utan mest stickat.
  Kan ändå se vissa likheter mellan oss, såsom färgen lila t.ex. som är den finaste färg jag vet. :)

  SvaraRadera
 2. Åh så spännande.... jag tror nog att du finns i min läslista, jag är lite dålig på att uppdatera listan som visas här på bloggen. Nu ska vi se här... vem var det nu som hade skrivit lila, jag vet att jag har läst det på någons svar på frågorna... hmmm
  :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Alla gillar väl lila? ;) Jag tycker mig ha märkt att många hantverkstjejer är väldigt förtjusta i just olika nyanser av violett, ljung, purpur, lavendel... :-)
  /En som också har en lila hemliskompis

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...