onsdag 29 juni 2011

Nästan två veckor..

.... har nu gått sedan jag höll i en virknål senast.
Detta är skandal!
Ingen inspiration, ingen motivation och ingen ork.
Jag skulle ju virka massor på min semestervecka och denna barnfria vecka.
Sicken miss.... måste bli ändring på det.
Genast!

söndag 26 juni 2011

Hallojsan

Detta är lilla Flygis:
Han ska tävla i en ny månadstävling på forumet amigurumi.ifokus.se.

Här är hans historia:
Fygis har som livsuppgift att se till våra trädgårdar. Han har en alldeles speciell uppgift. Varje morgon öppnar han blombladen på alla blommor så att blommorna kan hämta energi från solen så att de kan växa sig starka och bli ännu vackrare. På kvällen, just vid skymningen, kan vi se honom flyga omkring och stänga alla blombladen så att blommorna kan få sin skönhetssömn på natten.
Här är en bild på honom när han är klar på morgonen, vilandes på den bästa platsen han vet efter en slitsam morgon:

Här kommer lite fler fina bilder på honom:
Han arbetar och står i.

Och ibland måste han sätta sig ner för att vila, efter att ha flugit mellan alla blommor:

När han har arbetat färdigt och om jag har vaknat så brukar han få komma in och smaka lite honung, vilket är en stor favorit.Röstningen på forumet öppnar den 1 juli och det är otroligt fina bidrag som tävlar denna gång. Vilken fantasi och skaparförmågor det finns!

Ha de så gott.

tisdag 21 juni 2011

Stödvirkning #1

Hallojsan

Det går saktare än vad jag tänkt med virkandet av katterna. Det kan ju bero på att jag inte bara har mina barn att underhålla denna veckan utan jag fick med mig min systers barn från Sthlm också. Men, men det går åtminstone framåt.

Första katten har bara ben kvar att få:
Jag satte ihop delarna och sydde ansiktet sent igår kväll (läs i natt) när jag satt och väntade hem min man. Nosen ser väldigt demolerad ut, som om han/hon har gått en runda eller två mot en jätteråtta. Men det är lätt ändrat så det gör jag en annan dag.

Idag blir det att packa virkningen och fara till Busfabriken i Linköping. Jag lovade visst det i ett svagt ögonblick. Men det betyder glada barn och ett par timmars virkning för mig, så det går väl an.

Ha en riktigt bra dag.

måndag 20 juni 2011

Ibland....

..... är det väldigt skönt att ha semester!
Ha de så gott!

Lite garn

Hallojsan

Ja då var man hemma igen och så var det bara på´t igen!
Här är en hel drös med garner:

En lila, en ljusrosa, två mörkrosa samt en röd ska det bli. Jag är väldigt skeptisk att den vita färgen räcker till fem nosar och 20 tassar. Det är tur att jag har en beige Muskat hemma som jag kan använda ifall att den vita inte räcker.
Detta är den stoppningen jag fick...... till 5 katter? Hahaha, kommer inte räcka till 4 katter ens, men även här har jag ju stoppning hemma, men jag kan inte förstå hur de tänkte. 

Så fåret Shaun, Frida gissade rätt, får vänta lite. Nu blir det katter att virka, började lite i går kväll när jag kom hem, så ett huvud och en halv kropp är virkade.
Jag kommer väl aldrig mer virka en katt av någon form efter detta!
Men vad gör man inte för detta underbara projekt. Jag tycker det är värt alla blåsor på fingrarna!

Just nu håller Hjärtekatten på att packar ihop 500 katter för att leverera i morgon till Drottning Silvias sjukhus. Vill du se hur 500 katter ser ut tillsammans? Titta här!

Ha en riktigt skön vecka!

lördag 18 juni 2011

På gång

Hallojsan

Nu har virkningen kommit igång igen. Tur är väl det eftersom jag har mycket jobb som väntar på mig där hemma. Jag virkar lite större denna gång och så här långt har jag kommit.

Kropp, svans och huvud.


Någon som kan gissa vad det ska bli?


 
God natt och ha en trevlig helg!

onsdag 15 juni 2011

Stödvirkare Hjärtekatter

Hallojsan

Här kommer ett litet snabbt inlägg bara..... har inte haft tid att virka något i veckan och har inte känt mig pressat att jag måste virka heller för jag är färdig med beställningar och presenter som jag hade liggandes. Idag har mina kråkor haft skolavslutning med fiol, klarinett och den blomstertid som kommer, helt underbart. Sedan for vi raka vägen upp till systra mi på lillsemester. 
Inte kunde jag bestämma mig för vad jag skulle virka härnäst så jag packade ner en 10 olika garner och en massa tillbehör. 
Nu pratade jag med min man som är kvar hemma och arbetar att det damp ner ett garnpaket med posten idag. Men jag har inte beställt något garn. Hela 14 nystan var det i paketet.
Det kom från Hjärtekatten, jag har fått äran att vara stödvirkare och ska virka 5 katter som någon annan har sponsrat. Läs mer om det här om du själv vill hjälpa till. Så nu har jag inga problem med att välja vad jag ska virka härnäst.

Bilder på garnerna får komma på måndag när jag har kommit hem.
Så synd att jag inte hann få med mig grejerna hit.

Ha de så gott.

söndag 12 juni 2011

En till Angry Bird

Hallojsan

Idag vaknade jag tidigare än tuppen och kunde inte somna om så det var bara att kliva upp, gå ut med hundarna och sätta sig och virka. Sååååå synd.
Det var kanske tur att man kom ut med hundarna i ottan idag för en kavalkad av cyklister har kört förbi huset senaste tre kvarten då Halvvättern går av stapel idag och vänder precis utanför vår knut.

Tillbaka till virkningen så har jag gjort färdig ytterligare en Angry Bird samt att lilla grisen har fått sina pluttar på näsan så han kan lukta sig fram.

Den lilla fågeln har fått fyra stycken kulor i en plastpåse i mitten av stoppningen för att pojken ska få den kan kasta fågeln på grisen, precis som i spelet. Med kulorna i sig får han lite tyngd och går att kasta med lite precision. 


Titta så fint det blev med mitt lilla namnband påsytt:

Ibland är det mysigt att gå upp i ottan och få lite egentid. 

Ha en riktigt trevlig söndag.

lördag 11 juni 2011

En till Hello Kitty

Hallojsan

Lite virkat har det blivit mellan cachingrundorna:

Jag måste säga att mönstret är ganska enkelt att virka men ack så svårt att sätta ihop de små delarna. Ja, ja... jag har i alla fall lotta vilken Kitty som får åka ner till Huskvarna i veckan. 

Här är de två tillsammans. De är virkade från samma mönster (jag har dock ändrat lite på volangen på klänningen) och med samma garn.... ändå så olika.

God natt

Namnband

Hallojsan

Jag har ju glömt att visa er de fina namnbanden jag har beställt från minanamnband.se och fick i veckan:

Ha de så gott

fredag 10 juni 2011

Virka hela helgen?

Hallojsan

Det ser ut som om det ska regna hela helgen här i Östergötland. Då ska jag komma ifatt med lite virkning utan att ha dåligt samvete.

Just nu håller jag på med tävlingen på amigurumi.ifokus.se men det står helt stilla. Det liksom växer inte fram någon filur alls denna gång. Får se om geniknölarna kan sätta lite fart så småningom.

Idag fyller storkråkan 11 år och hon har äntligen fått sig en fiol som hon har önskat de senaste 4 åren. Vi beställde en blå fiol från England och hon blev överlycklig.

Ha en riktigt trevlig helg!

tisdag 7 juni 2011

Angry Bird Pig

Hallojsan

Det har blivit dåligt med virkning i det underbara vädret vi har haft hela helgen. Jag har inte ens orkat virka i solstolen. Idag har det dock regnat och åskat hela eftermiddagen och kvällen så då åkte virknålen fram fort som sjutton.

Och här är resultatet:


En liten grön gris.

Han saknar plupparna på trynet eftersom jag inte hade svart filttyg hemma. 
Mönstret har jag köpt här.

Denna ska åka vidare till Huskvarna tillsammans med en eller två Angry Bird och eventuellt en av de andra fåglarna från spelet.

lördag 4 juni 2011

Klar

Hallojsan

Nu är denna underbara dag över som har bestått av trädgårdsarbete. Jag gillar verkligen inte trädgårdsarbete, det enda positiva med det är att man håller sig ute i alla fall. Jag kan bara inte förstå de som tycker om att ligga i rabatten och rensa ogräs, bli smutsiga och svettiga. Uhu... jag hade nöjt mig med en plätt på 100 kvm, för barnen skull, inte de 4 000 vi har idag.

Men det var ju inte trädgården detta inlägg skulle handla om utan denna lilla krabat:


Han känner sig redo att bli inpacketerad i en liten, liten ask för att titta ut om en vecka när storkråkan blir 11 år. Men först vill han smyga lite på henne i det höga gräset.


Han tycker det är riktigt roligt att hon inte ser honom.


Lite trädhäng och lapan in lite sol innan man blir instängd.


Nu så är det dags att klättra in igen, och i lådan.

Ha de så gott.

fredag 3 juni 2011

Nytt troll på G

Hallojsan

Nu är jag snart färdig med storkråkans lilla födelsedagspresent.
Jag frågade henne vad hon ville ha om hon fick något virkat i födelsedagspresent och hon svarade en fantasifigur. Då fick hon ta fram tre färger som jag skulle virka med, och här är resultatet av de två färgerna:Den tredje färgen hon har valt är rosa, så han ska få rosa byxor. Mönstret är det otroligt roliga trollet från Pysselkiisen
Tror ni hon blir nöjd?

Ha de så gott

torsdag 2 juni 2011

Hello Kitty

Hallojsan

Nu har jag för många projekt på gång igen!
Först har jag presenten till min storkråka som jag i alla fall har kommit halvvägs med, sedan har jag en hjärtekatt kvar att virka, jag ska även virka en till Angry Bird och en grön gris till en vän, de har jag inte börjat på ännu mer än att jag har tagit fram garn. Dessutom har amigurumi.ifokus.se ännu en månadstävling som jag vill vara med i. Trots alla dessa projekt så satte jag mig i går kväll och gjorde denna Hello Kitty.Jag måste ha varit så trött när jag satte ihop den för den ser verkligen lite sne ut... hahaha... ögonen sitter dessutom alldeles för långt ifrån varandra. 
Men den var himla rolig att virka och tog inte så lång tid, så jag får göra en ny. Det är nämligen en vän som ska ha den som ska ge bort den i present. Då vill man ju vara nöjd med den lilla krabaten.
Den lilla lagkamraten och Hello Kitty fann varandra direkt och sitter numera på en tavellist och kuckilurar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...