onsdag 28 december 2011

En tub

Hallojsan

Ja men då var jag väl iväg igår med alla fyra flickor till den stora staden för att shoppa loss på mellandagsrean. Jag vet inte riktigt vad flickorna hade tänkt sig men när de såg alla bilar så säckade de ihop totalt. I alla fall så släppte jag av dem vid köpcentrumet för att åka iväg och handla lite garn. Det var på Rusta jag hade hittat det lila garnet som jag behövde ha för att blir klar med tuben, det fick jag reda på när jag kom dit. Inte för att de hade den lila kvar men de hade ett likadant i rosa, mörklila och svart. Attans. Men skam den som ger sig. Den första tuben får helt enkelt blidka sin tid och så gör jag en ny tänkte jag. Jag köpte således det mörklila och så här långt har jag hunnit:

Så roligt. Och så härligt garn! Kan verkligen rekommendera garnet, det är så mjukt, tjockt och härligt, trots att det är 100% akryl. Novitas Sirkus heter det. 

Jag köpte fyra nystan, för jag tänkte mig en tub, en mössa och pulsvärmare till lilla fröken. Men det har gått åt två nystan än så länge. Vi får se hur det blir med mössan och pulsisarna. 
I alla fall så har ju lilla fröken även idag kretsat runt mig och min virkning, så jag frågade henne helt sonika om hon kunde prova den så att jag kunde ta kort till min blogg.

 Min fina, fina systerdotter!


På dessa två korten har hon virat tuben tre varv, men den satt lite tajt tyckte hon. 

Här har hon virat den 2 varv, och då behöver den vara mycket bredare.......
Jag får nog suga på karamellen ett tag.

Mönstret var i alla fall hur enkelt som helst och det går fort att virka.
Dock känner jag att jag måste släppa lös lite, inte virka lika hårt som jag gör med amisarna. Om man jämför dessa två nu så är den ljuslila väldigt stum för att jag har virkat så hårt. Denna är bättre men skulle kunna virka ännu lösare känner jag. Nu vill jag inte göra det på denna för det kommer att synas.

Som sagt var, tänka lite på saken.

Ha de så gott

2 kommentarer:

  1. Hej! Testa att använda en lite grövre virknål. Det kan hjälpa :)
    //Lina

    SvaraRadera
  2. Måste nog försöka ta mig till Rusta o kolla garnet. Fast jag vet inte vad jag ska göra. Förresten så fick jag en beställning på handledsvärmare.

    Kram Birgit

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...