söndag 27 november 2011

Ett vinterland

Hallojsan

Nu var det dags för tävling på amigurumi.ifokus.se igen och denna gång tävlar jag med denna historia och bild: 
Då var tomtedotter Julia, Herr och Fru Kall samt Herr Ginger äntligen samlade till förberedelserna inför jul. På grund av stormen Berit och avsaknaden av snö i stora delar av Sverige, så kunde inte tomtefar själv komma till planeringsdagen. Istället skickade han sin äldsta dotter, Julia, till samlingen.

Nu har de samlats hos herr Ginger för att komma på en  reservplan ifall snön uteblir på julafton. De verkar dock inte alltför oroliga med tanke på deras glada ansikten, så jag tror nog vi får jul i år igen, även om tomtefar kanske måste använda hjul.


Alla fyra figurerna har samma grundmönster, kroppen, som vi fick tilldelade. Detta mönster skulle man utgå ifrån och fick lägga till hur många delar och detaljer man ville. Ett villkor var att färgen orange skulle vara med.

Tomtens dotter, Julia var den första jag började med och den sista jag avslutade! Här är kroppen döljd under klänningen, men grundmönstret är densamma. Hon är virkad i ett lite tjockare akrylgarn och med virknål 3,5, därför är hon lite större än de andra.


När jag höll på med dottern så kände jag att det här blir inte alls bra och diskuterade saken med min äldsta dotter. Hon tyckte att kroppen såg ut som en snögubbe. Inte vet jag vad hon fick det ifrån men jag nappade direkt och gjorde Herr Kall. Är virkad med Svarta Fårets Tilda och virknål 3.

Men han kände sig lite ensam så då kom Fru Kall till:

Hon är virkad i Svarta Fårets Tilda och virknål 2,5. Herr Kall blev sååååå glad!

Men jag kunde ju inte sluta där..... jag hade ju ingen pepparkaksgubbe i min lilla julsamling och blev ju tvungen att prova:

Herr Ginger fick flytta in i lilla pepparkakshuset och det är han riktigt glad för. Virkad i Svarta Fårets Tilda, virknål 3, men fick ett mindre huvud en Herr Kall. Sen så skulle ju historien komma till och jag kände att jag nog måste göra klart lilla Julia i alla fall. Så det gjorde jag.

Här kan ni se andra bidrag i tävlingen med samma grundmönster.

Den 1:a december kan man börja rösta.

Ha en riktigt trevlig advent!

2 kommentarer:

  1. Du har verkligen fått ihop ett jättefint Vinterland.

    Kram Birgit

    SvaraRadera
  2. Så söta och fina de är :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...