måndag 7 november 2011

Candycane

Hallojsan

Heter det polkagrisstänger på svenska?
I alla fall så blev det tre stycken olika gjorda igår kväll.


Mönstret är från Virka liten kaka.

Den i mitten gjorde jag först, sedan den till höger. Dessa har jag gjord efter Virka liten kakas mönster och limmat på tre stycken piprensare. Men jag tyckte de blev lite långa och rangliga. Sedan blev jag irriterad på att mitt lim blir visserligen genomskinligt och osynligt men garnet får en kladdig lyster. 

Nä, så jag minskade maskorna lite, till 50 istället för 80 och sydde dit garnet på tre stycken piprensare. Jag trodde att det skulle vara mäkta pilligt att sy dit hela stången men efter att ha gjort pepparkakshuset så klarar jag av det mesta pilleri-jobben. 

Annars tycker jag mönstret från Virka liten kaka är den klart bästa mönstret på en polkagrisstång, det gick dessutom väldigt snabbt. Jag gjorde dessa tre på en timme ungefär.

Ha de så gott.

2 kommentarer:

 1. Haha, trodde det var riktiga först ;)

  SvaraRadera
 2. Se där :)
  Ja de är så olika på hur hårt/löst man virka. Men de är ju iaf ett grundmönster som var och en sen få ändra lite efter sitt tycke och smak !
  Va den i mitten tvinnade med två piprensare och 17 cm långa? De ser lite långa ut på bilden men det är svårt att få uppfatning på bilder hur de är i verkligheten.
  Tycker de ser jätte fina ut i allfall!

  Fin kommentar du skrev i slutet =) Tack!

  Kram Cina

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...