måndag 28 november 2011

1:a advent

Hallojsan

Igår blev det storstädning och lite julpyntning och trots att jag höll på hela dagen och hade dessutom hjälp av svärmor så hann jag inte ens med hela nedervåningen. I dessa stunder önskar man att vi bodde på 34 kvm och inte på 220 kvm. Det märktes ganska rejält att virkningen har gått före städningen den senaste månaden..... men ingen har ju dött för det så jag antar att det har varit okej. Medan jag och svärmor har fejat på nedervåningen har min make gjort övervåningen, men jag har inte varit däruppe och inspekterat om han får godkänt eller inte.

Alla kartonger med julsaker kom i alla fall fram. Som vanligt har jag inte inspekterat dem innan utan blir alltid lika förvånad över vad som gick sönder förra året och vad som då inhandlades och bara varit med i ett år.
Det jag visste var att jag inte hade någon adventsljusstake så det inhandlades faktiskt för flera veckor sedan. Jag är en sådan som gärna inte har en vanlig adventsljusstake utan tycker om att arrangera någonting roligt. Dock har tjejerna nu blivit så stora så de har åsikter om hur saker och ting ska vara. Snäll som man är så lyssnar jag på dem..... i alla fall ibland. Meeeen jag glömde ju att en vanlig adventsljusstake ska också fyllas med saker. Så det var att rota igenom pysselrummet och ta va jag hittade helt enkelt. Förra året köpte jag lite konstgjord snö från Coolstuff.se men med tanke på snödjupet som var då så behövde jag aldrig använda det. Det kom till väl pass nu med lite röda plastkulor jag köpt någon gång:


Till adventsfika blev det inte sju sorters kakor, men väl sex samt lite björkvinsglögg från byggden. Några lussebullar blev det inte, det är nämligen min mans jobb att baka dem och det brukar inte bli förrän strax innan jul. Gött var det i alla fall:

Två vinterlandskap fick vi ihop i år med alla nya virksaker.
Jag har ju en hel del julsaker sedan jag höll på med keramiken och dessa har fått plats i det ena köksfönstret.

Den övre bilden är tagen precis i skymningen när vi sitter och äter mat. Maken och svärmor kan man skymta i fönstret.
Bilden nedanför är tagen från en annan vinkel och när solen lagt sig och ljusen är tända. Jag kanske skulle ha släckt kökslamporna?


Jag älskar verkligen värmeljus och har hur många ljusstakar som helst, speciellt sådana som går i julens färger.
Här är hyllorna som sitter på väggen vid köksbordet:

De sitter inte så snett och vint som bilden visar, det är ju faktiskt jag som har satt upp dem... hihihi. De fina små hjärtanen som hänger vann min svärmor på marknaden igår, men de har vi fått flytta på då svärmor råkade ha ner en så den gick sönder.

Denna hörna har ni ju fått sett en del av, men nu är den helt klar. Det är det andra köksfönstret. Så här i juletid älskar jag verkligen de stora fönsterna och fönsterbrädorna.
Även här ser ni spår av keramiken jag målat.

Det påminner mig om att jag lovat jobbet att ta med mig lite julpynt i form av lite keramik eftersom de är lite nyfikna på vad jag sysslade med innan jag bestämde mig för att skola om mig till förskollärare. Det kanske blir en snögubbe eller två?

Ha en fortsatt trevlig dag.

1 kommentar:

  1. Vilka trevliga julfönster du har.

    Trevlig helg. Kram Birgit

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...