söndag 25 september 2011

Garntomte

Hallojsan

Somliga har hustomtar, andra trädgårdstomtar men jag, jag har min alldeles egna garntomte! Han heter Nisse och kom till mig häromnatten för att han tyckte att jag hade sådan röra bland mina garner. Enligt Nisse har jag dock alldeles för lite garner och det kan ju vem som helst se och förstå. Av någon anledning kallar han garnerna för grönsaker, vilket gör att jag känner mig lite onyttig när han på morgnarna brukar påminna mig om att fylla på grönsaksförrådet. Om nätterna städar han bland garnerna, sorterar och håller räkningen på de olika färgerna. Själv vet jag inte riktigt vilken ordning han har eftersom de inte är, enligt min åsikt, färgsorterade eller sorterade efter garntyper. Han säger att han sorterar efter olika grönsakssallader, vilket är ganska rimligt. Själv tycker jag han är ganska charmig och är glad över att han nu har funnit sig till rätta hemma i mitt garnförråd.Här sitter han i bilen när vi är på väg hem från Stockholm, han håller koll så att jag inte trasslar till nystanet jag virkar med för mycket.


Dock trivs han bäst här, i virkpåsen på golvet.Men lite av omvärlden måste även en liten garntomte se. Men oj, oj, oj... var är nystanen i korgen?


Så ja, nu är allt i sin ordning, garnen tillbaka i sorteringskorgen....


.......och Nisse är tillbaka på sin favoritplats bland garnerna.


Nisse är med och tävlar i månadstävlingen på amigurumi.ifokus.se.
Här kan ni under denna vecka se alla bidragen som kommer in i tävlingen.
Röstningen påbörjas sedan nästa helg.

Ha de så gott!

3 kommentarer:

  1. Vilken söt garntomte! En sån skulle jag också vilja ha! Får ge mig i kast med att leta bland garnerna jag med, kanske finns det nån där...

    SvaraRadera
  2. Åh, den var verkligen söt. Så skoj att se vad andra har fått till av samma basmönster.
    //jonna d

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...