tisdag 9 augusti 2011

Virkat godis

Hallojsan

Först vill jag tacka alla mina läsare och bloggvänner som skriver så rara och snälla kommentarer, som inspirerar och pushar på! Ni är verkligen guld värda och jag blir jätteglad om ni vill fortsätta att sätta era avtryck hos mig. Det hjälper mig verkligen att komma vidare i mitt skapande.

I väntan på garnet till draken fick jag för mig att virka lite kalorisnålt godis:

Mönstret till karamellerna som är platta fick jag med månadsbrevet på amigurumi.ifokus.se.
De runda gjorde jag på frihand.

Jag tänkte att jag skulle virka massa godisar till min brorsdotter och lägga i en fin ask och stoppa ner en slant åt henne där. Men nu när jag har virkat några stycken så ångrar jag nog mig. Vad ska en 16-åring med virkade karameller till? Åhhh.... vilken ångest jag har för hennes present. Jag vet att hon vill ha någonting virkat. Hon sa nämligen det till mig när de var här i början av sommaren. Hon sa i förbifarten att hon var den enda i kusinskaran som inte hade fått någonting virkat. Jag har har inte tänkt på det men det är sant. Men inte medvetet från min sida.... eller jo kanske, men jag trodde att hon helt enkelt var för gammal, att hon kanske inte ville ha.

Så nu har jag sådan ångest, det börjar nämligen att närma sig. Om två veckor åker vi upp till Sthlm och ska gå på dopet (ge bort draken) och dessutom fira den nyblivna 16-åringen. 
Vad ska jag virka till henne?

Nu ska jag snart gå och lägga mig för ännu en dag på jobbet medan resten av familjen fortfarande semestrar.

11 kommentarer:

 1. Du kanske kunde virka pulsvärmare åt henne ?:) Det går ju rätt fort och vet att sådana skulle uppskattas av folk i min ålder ( även om jag är ett par år äldre än henne)
  Eller kanske en nyckelring? :)
  Hoppas att du kommer på något (^.^)

  SvaraRadera
 2. Det er jo så fint med amigurumis, de passer i alle aldre! For de minste blir det kosedyr og leker - for de større blir det kanskje pynt på bokhylla eller noe? ;)
  Jeg har gitt bort amigurumier til voksne folk flere ganger og de har blitt satt stor pris på i allefall, tror nok hun blir glad uansett om det er karameller eller en figur;)

  SvaraRadera
 3. Å så fina godisarna blev! Förslaget från Rebecca här upp tycker jag var bra också. En nyckelring med en nyckelpiga... kanske...

  SvaraRadera
 4. Fina godisar! Tycker du ska ge henne godisarna i en snygg cellofanpåse med lite ätbart i också. Å nåt nåt annat virkat, kanske en söt amigurumi eller pulsvärmare.

  SvaraRadera
 5. Så söta godisar! plusvärmare som ha nämnts tidigare är väl en bra idé :)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Varför inte ett mobilfodral med en av de där söta godisarna på? och en tillhörande liten nyckelring med en/två matchande godisar hängandes i? :)

  SvaraRadera
 7. Hello! Jag tycker godisarna i en söt skål tillsammans med choklad... Visst kanske blir kladdigt men du får hålla dem från solen. Choklad är ju hennes favorit.:)//Jessica

  SvaraRadera
 8. Varför inte virka henne en amigurumi som du kan göra som en nyckelring eller att hon kan ha den hängande på väskan. Och jag tror att hon kan bli glad åt en godisskål med virkade godisar.

  SvaraRadera
 9. Jammi jammi :) förstår dig, inte lätt. Min dotter som fyllde sjutton i år har inte direkt velat ha något virkat men i vintras fick jag faktiskt en beställning av henne, så jag virkade en "häng mössa" i ull, beskrivning efter osmönstret me lite justeringar och en halsduk. Hon använde den jämt så det blev lyckat.

  Du har ju fått många tips och jag tror också på ett mobilfodral, pennfodral eller kanske en lycko figur att hänga i nyckelknippan...

  lycka till! Kram

  SvaraRadera
 10. Underbara godisar! Såna måste jag också göra. :)

  SvaraRadera
 11. hej dem var finna och ååååååååååååååååå vvaadd ffiinnaa

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...