lördag 9 april 2011

Syfestival

Hallojsan

Igår var jag hos en av mina "gamla" studiekamrater och intog en delikat trerättersmiddag med tillbehör! Hade hur trevligt som helst och maten var hur god som helst. Och idag mår jag väl som jag förtjänar antar jag. Men det var det värt.

Jag lurade i alla fall iväg min svärmor idag (hon fick köra bilen) till Jönköping och Elmia för att spana in Syfestivalen för lite inspiration och shopping. Det var hur mysigt som helst att strosa omkring bland alla fina garner, tyger och tillbehör. Det fanns dock bara en monter med Amigurumisar vilket förvånar mig. Vad jag har förstått så är intresset hur stort som helst och de som virkar blir bara fler och fler. Men jag hittade faktiskt mycket smått och gott när jag strosade omkring där:


Helt underbara färger på garnerna, kunde inte låta bli att handla dem trots att garnhyllan är så full att jag knappt får in ett nystan till. Lite säkerhetsögon blev det och äntligen har jag hittat en virknål av bambu. Jag har letat jättelänge efter dem, jag har hur många stickor som helst i bambu och kommer aldrig mer att använda stickor av metall. Nu vill jag veta om virknålarna är lika bra, men vågade bara köpa en, i storlek 3 eftersom det är den jag använder mig mest av. Den var svindyr och jag fick en känsla av att den kommer att gå av så fort jag börjar virka. 


Men jag får ju aldrig veta om jag inte provar.

Nu blir det lite grillat sedan ska jag bara virka resten av kvällen!

Ha de så gott

6 kommentarer:

 1. Fusk tycker jag =P
  Snygga färger! De i raden längst ner, skulle nog bli jättebra till en uggla =)
  Hoppas du har en trevlig kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 2. När jag va på syfestivalen i Älvsjö i höstas (tror jag det va) blev jag också förvånad av hur lite virkning/amigurumi som fanns, med tanke på hur stort intresset är!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Kruppen är bättre, nu är det förkylt och snorigt ist... Brukar vara så..
  Tårtan har jag gjort själv. Tom botten ( fast barnens faster fick ta över botten bakningen, då vi fick åka akut med lilleman)

  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga färger!
  Kram Birgit

  SvaraRadera
 5. Jag var på Syfestivalen i Älvsjö och köpte likadana nystan:-) Jätte fina färger!

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga färger! Vad tänkte du virka av dem? :)

  Kan hålla med om det var väldigt lite amigurumi-montrar. Vi kanske ska dra ihop nått till nästa symässa i Stockholm i höst - samla folk från amigurumi.ifokus och så får folk sälja sin egna mönster.... Undrar vad det kostar?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...