onsdag 12 januari 2011

Mina första amigurumisar

Nu är en liten banner upplagd och bilden visar mina allra första amigurumisar och naturligtvis har det en historia.

Under 3,5 år nu har jag utbildat mig till förskollärare och den 21 januari är jag färdig. Under 2,5 år av dessa har jag haft min VFU, praktik, på en och samma förskola och avdelning. När jag nu hade min slutpraktik i höstas så funderade jag länge och väl på vad jag kunde ge avdelningen som tack för dessa år. Jag ville gärna lämna ett litet avtryck då avdelningen verkligen har satt sitt avtryck hos mig. På en av de första dagarna under denna praktikperiod visade en av pedagogerna mig en blogg, Virkverket, som hon brukar läsa och berättade för mig hur fascinerad hon var av alla figurer som virkades. Jag blev naturligtvis väldigt inspirerad och började surfa runt på massa bloggar och sajter. Eftersom jag är pysslig av mig, gillar allt inom hantverk, så tänkte jag att detta kunde vara en rolig utmaning och kanske en ny hobby för mig när jag väl slutar plugga.

Så på avdelningen hade de just börjat läsa mycket ur boken om Petter och hans fyra getter, så jag tänkte att det vore kul att göra en saga till dem, så de kan dramatisera den med lite dockor också. Jag surfade runt och försökte hitta ett enkelt mönster på getter men hittade ingenting.... då hittade jag detta bas mönster på Amigurumi ifokus.

Så blev getterna till, jag fick göra hornen på frihand och nybörjare som man är så skrev jag naturligtvis inte ned hur jag gjorde de utan alla hornen är olika på alla getter. Men va gör väl det, charmiga blev de i alla fall. Katterna är gjorde från samma mönster.

Ett mönster till Petter hade jag också lite svårt att få fram, men fantasin är det inget fel på så jag hittade denna underbara Funky Santa som jag modifiera lite:
Nu när jag ser honom hade man kunnat virkat lite muddar och skärp för att få honom ännu stiligare... men detta projekt hade jag bara 2 veckor på mig att färdigställa så detaljerna uteblev helt enkelt.
Trollet är modifierad mestadels av mina barn faktiskt, som är 8 och 10 år gamla. De rotade fram en pingvinväska, ni vet en sådan där man kan köpa i Taxfree fylld med godis. De klippte av näbben och sydde på en massa hår, sydde ögonbryn för att han skulle se läskigare ut och vips så har vi ett troll som kan äta upp getterna precis som i sagan.
Jag gav denna saga till avdelningen ungefär en vecka innan jag slutade min praktik och jag vet inte om jag någonsin har mått så bra som jag gjorde under denna vecka. Så mycket beröm och så mycket glädje som både barn och pedagoger visade mig gjorde att jag gick på små glädjemoln ett bra tag efteråt.

Detta har nog bidragit till att det har blivit en hel del ammisar efter det.... Fler bilder och inlägg om de kommer snart.

1 kommentar:

  1. Så fina amigurumifilurer du har i din blogg! Vi kunde inte låta bli utan har länkat till dina små söta getter från vårt inspirationgalleri för handarbete och pyssel. Gör gärna ett besök hos oss, och hör gärna av dig om du vill visa fler av dina verk hos oss!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...