fredag 14 januari 2011

Converse

Japp så var det med de studierna..... jag har suttit framför datorn hela dagen och slöat, läst bloggar, letat mönster och gjort ingenting! Rapporterna jag skulle läsa ligger fortfarande bredvid mig i en snygg hög. Så kan det gå.

Som jag skrev tidigare så har jag hållit på med en försenad julklapp åt min brorsdotter och nu är den klar.

Hon ville ha ett par gröna Converse i julklapp, så jag virkade ett par mini´sar till henne:De riktiga Conversen är mörkgröna, ja jag vet, men jag råka veta att hennes favoritfärg är Limegrön, så detta blev mycket bättre. Mönstret som jag har använt har översatts så vänligt av Pysselkiisen och här är en direkt länk till mönstretOriginalmönstret kommer från Suzanne Resaul och på hennes Ravelrysida kan man hitta det. Det var riktigt pilligt och mycket roligt mönster. Fick prova på att göra saker jag inte gjort med en virknål förut, inte med någonting annat heller för den delen.

Jag har som sagt var virkat efter Pysselkiisens mönster men har använt ett tunt, tunt bomullsgarn med virknål 2 istället för ett akrylgarn och virknål 3. Det gjorde att jag inte behövde ändra något i mönstret för att skon skulle bli mini mini. Mönstret är ursprungligen ett mönster för babytossor, men denna  ska hängas på ett nyckelband:
Jag hade sådan tur att jag sprang på detta nyckelband så sent som i förrgår.
Perfekt matchning!
Men nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Ska jag fästa skon i en mobilsmyckesögla eller ska jag virka ett litet snöre och fästa på bredvid karbinhaken, eller ska jag fästa skon i en egen karbinhake så att hon kan välja om hon kanske vill hänga den på väskan eller haka de på varandra?
Svåra och kluriga frågor.
Jag får nog fundera på det ett tag.

God natt!
//Lubbsen

4 kommentarer:

 1. En karbinhake på skon blir bäst. Vad lite den var. Supergullig. ska du köpa riktiga skor också?//Jess

  SvaraRadera
 2. Nä, det hade jag inte, utan däremot garn, virknålar, och en bok med mönster så hon kan virka sina egna gosedjur! =)
  //Jenny

  SvaraRadera
 3. Haha nej men vad söta! Vad duktig du är då!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...